Vul het e-mailadres in dat bij uw account hoort. Er zal een verificatiecode naar uw e-mailadres worden verzonden. Wanneer u de verificatiecode heeft ontvangen kunt u een nieuw wachtwoord kiezen voor uw account.

Oefenterrein MTBschool.be

MTBschool.be kan met enige fierheid melden dat we een akkoord hebben met de gemeente Waasmunster om een MTB oefenterrein aan te leggen.  Eindelijk een duurzame manier om onze geliefde sport op de juiste manier te kunnen aanleren aan onze jeugdige MTB'rs.

De MTBschool.be is een Waasmunsterse jeugdsportvereniging die al jaren wekelijkse (technische) MTB-training geeft aan kids van 6-16 jaar. (zie kalender) We trainen eenmaal per week en starten om de twee weken op een andere locatie, dus niet elke week in Waasmunster. Dat zou snel saai worden voor de leden.

Omdat we over steeds minder ruimte beschikken waar we nog aan MTB kunnen doen en zeker dan het techniek-gedeelte (afdalen, klimmen, bochten nemen, drop leren nemen, enz…) zochten we een vaste locatie waar we zelf iets kunnen maken om specifiek die dingen in te oefenen. We willen niet ergens illegaal wat bergjes gaan graven zoals zoveel gebeurt, maar willen dit graag via de officiële weg doen en zo iets duurzaams creëren.

Omdat dit nog een stukje grond is dat voorzien is voor recreatie hebben wij met de gemeente Waasmunster een overeenkomst waarbij we het terrein in bruikleen krijgen. Op die manier is het voor ons controleerbaar en kunnen we ons eigen terrein verzorgen en onderhouden.

Wat betreft overlast voor de omwonenden, zal dit vrij beperkt blijven.
We zijn geen voetbal-, tennis-, of paddelclub waarbij er elke dag/week activiteiten en/of wedstrijden gepland staan. Startplaats van de gezamelijke training zal bovendien nooit aan het parcours zelf zijn. We starten met onze groepen altijd op een plaats waar er genoeg parking is en we geen overlast bezorgen (-> meestal sporthallen; zie ook kalender) Bovendien kunnen we nooit met alle groepen tegelijk op het parcours. Bedoeling is om (als we in Waasmunster trainen) er met alle groepen afwisselend te passeren en een deel van de training door te brengen.
We hoeven ook geen lokaal, verlichting of andere nutsvoorzieningen. De natuur ligt ons nauw aan het hart en we willen daarom ons parcours ook juist integreren met het aanpalende bos door meer bomen en groen aan te planten. Een stukje 'Ardennen' in Waasmunster? Buren zullen dus enkel extra groen te zien krijgen. Bovendien zal dit parcours van de MTBschool.be vzw niet openbaar toegankelijk zijn. Het is dus niet de bedoeling dat dit een nieuwe hotspot zal worden voor alle MTB’rs uit het Waasland. Enkel met toestemming van de MTBschool vzw is toegang tot het terrein toegelaten en uiteraard zal er een omheining voorzien worden.

We leggen bovendien een groenscherm aan zodat directe buren geen inkijk hebben en we voorzien tevens dat wagens niet op de straat hoeven te parkeren; trouwens een verplichting van Waasmunster. Niet het hele stuk grond werd trouwens ter beschikking gesteld van de MTBschool. Aan het tweede deel van het terrein wordt nog geen bestemming gegeven, maar de MTBschool zal dit stuk voorlopig wel mee onderhouden. De parking die voorzien is, zal voorlopig slechts de helft worden gerealiseerd. De andere helft moet worden vrijgehouden in het geval er toch nog een andere club het tweede stuk grond ter beschikking krijgt. We moeten daarvoor aan de bosrand ook een doorgang behouden zonder vaste structuren.

 

Concept

Wie zijn wij?

Ervaren mountainbikers en competitierenners die staan te trappe(le)n om hun kennis en ervaring door te geven aan jonge, enthousiaste renners.
Recreanten of competitierenners, bij ons is iedereen welkom. Fun, avontuur, techniek en sportiviteit; daar draait het om!

Onze trainingen lopen het hele jaar door en zijn vanaf oktober 2019 verdeeld over 2 jaarhelften. Een zomer- en winterseizoen met telkens 20 trainingen van 2u op verschillende locaties in het Waasland. .

Bovendien organiseren we in elk seizoen een 2-tal Special Rides: een scary Halloweentocht of een coole Summer Ride met overnachting bij kampvuur, een sessie over fietsonderhoud, een leuke toertocht of we nodigen eens een 'celebrity' gast-lesgever uit.

Clubkledij

Zowel leden als niet-leden kunnen onze kledij bestellen. Wij geven 2x per jaar een bestelling door; telkens net voor de start van een nieuw seizoen.

Nieuwe bestelling vanaf maart 2020.

Een nieuw lid krijgt alvast een truitje met korte mouwen en een korte broek gratis bij inschrijving. Graag passen en de juiste maten doorgeven a.u.b., want je kan niet zomaar afgaan op de maten vermeld door de fabrikanten. Bovendien nemen we geen kledij terug en hebben we dus ook geen stock

Schermafbeelding 2019 09 27 om 23.43.43 Schermafbeelding 2019 09 27 om 23.40.49
Schermafbeelding 2019 09 27 om 23.41.13 Schermafbeelding 2019 09 27 om 23.41.30

Inschrijven

Inschrijven kan halfjaarlijks (zomer- of winterseizoen) of meteen voor een volledig jaar.

Inschrijvingen voor WINTERSEIZOEN (okt-maa)  

Bestaande leden - vanaf 1 september (via menu "Inschrijven" als je ingelogd bent )
Nieuwe leden - vanaf 15 september (menu "Inschrijven" vrij toegankelijk indien er plaatsen vrijkomen)

Inschrijvingen zijn pas definitief bij betaling van het verschuldigde bedrag. 
Bestaande leden die hun plaats willen verzekeren, moeten dus zeker voor 15 september  inschrijven en betalen.

Voorlopig zijn alle groepen volzet en nemen we geen nieuwe renners meer aan. We vinden dit zelf jammer, maar willen de huidige werking niet in het gedrang brengen.

Meer info via info@mtbschool.be

Trainers

MTB school trainers2

Hoofdtrainers

Sven Berthels, Yves Moens, Patrice Renard, Jan Van den Eede, Jean-Pierre Wauters, Peter Beck, Steven Claessens.

Hulptrainers

Tim Haemelinck, Petja Van Laere, Owen Valcke, Djeff Verheyden, Niels den Hert, Henk Dupon, Koen De Cocker, Lauri Van den Eede, Ian Baert, Elien Mariën en nog andere sporadisch helpende handen.

LADIES / MEN +16

Vanaf 9 juni 2020 start de MTBschool.be met 2 nieuwe initiatieven op dinsdagavond van 19u tot 21u.

LADIES: elke 1e en 3e dinsdag van de maand doen we een leuke MTB-rit in het Waasland met enkel dames/meisjes. (zie kalender) Iedere dame/meisje +16 kan vrijblijvend en gratis bij de groep aansluiten. De bedoeling is in eerste instantie om een leuke groep te vormen, die er tweewekelijks samen op uit trekt. We houden de instapdrempel laag, zodat iedere lady eens kan proberen of het wat voor haar is. 

MTBschool.be voorziet telkens één begeleider van dienst met parcourskennis die de groep op sleeptouw neemt en voorziet in technische assistentie. Het is niet de bedoeling om hier echte opleidingen of clinics van te maken, maar wel om dames die graag zouden MTB’n met een duwtje in de rug tot wat regelmaat te brengen.

MEN: Leden die al jaren bij ons zijn aangesloten, groeien rond de leeftijd van 16 jaar wat uit de MTBschool. De (technische) uitdagingen in het Waasland zijn eerder beperkt en de groep leden is ondertussen zo groot geworden dat we niet nog een extra groep kunnen opstarten op hetzelfde tijdstip als de reguliere trainingen. Daarom bieden we een alternatief: MEN 16+ zal elke 2e en 4e dinsdag van de maand doorgaan. (ziekalender)

Daar kunnen leden die de trainingen ontgroeid zijn, maar ook andere geïnteresseerden (papa’s, vrienden, kennissen, …) vrijblijvend en gratis aansluiten om in groep een MTB-rit te doen. Hier is de bedoeling dat we al eens wat harder en verder kunnen gaan dan op de reguliere MTB-trainingen. MTBschool.be voorziet hier telkens minimum één begeleider om de groep op sleeptouw te nemen of voor technische assistentie. 

 

Sportkampen 2020

 sportkamp banner

Onder begeleiding van ervaren mountainbikers een bunny hop onder de knie krijgen, de juiste lijn in een single track nemen en nadien een snake bite repareren! 80% techniek en 20% uithouding = 100% FUN Maar ook advies op maat over de juiste kledij, fietspositie, voeding en lichaamsverzorging.

Er is geen specifieke vereiste wat betreft MTB-vaardigheid om deel te nemen. IEDEREEN WELKOM, ook niet-leden kunnen zich dus gerust inschrijven voor dit sportkamp. 

Locatie: sporthal Hoogendonck, 9250 Waasmunster

Periodes:

Paaskamp: 6 - 10 april 2020 - GEANNULEERD WEGENS CORONAVIRUS!
Zomerkamp: 10 -14 augustus 2020 - VOLZET 
Herfstkamp: 2 - 6 november 2020 (hier inschrijven)

Leeftijd: 8 - 14 jaar
Uren: 9u - 16u (geen overnachting)
Prijs: €140
Inhoud: MTB-techniek, MTB tochten (in spelvorm), stretching, stabilisatie, trainingsleer, fietstechniek, wat is goede sportvoeding, welke kledij bij welke omstandigheden, andere spelen,....

Eigen MTB + fietshelm noodzakelijk

Lunchpakket meebrengen

Fietsen kunnen ter plaatse blijven gedurende de week.

Plaatsen beperkt tot 30 renners. Bij inschrijving krijg je een tweetal weken op voorhand een volledige weekplanning doorgemaild.

Trainingen

 

 • Tijdstip

  Wintertrainingen (okt - maa): woe 14u - 16u
  Zomertrainingen (apr - sep): don 17u15 - 19u15

 • Locaties

  Op verschillende locaties in het Waasland. Enkele vaste locaties zijn: Waasmunster, Hamme, Lokeren, Sint-Gillis-Waas of Bazel,... Tijdens de vakanties mag het al eens wat verder (en spannender) zijn en dan staat bv. domein De Schorre in Boom op de kalender. 

 • Niveaus

  Kinderen van 6 tot en met 16 zijn welkom bij ons; met of zonder ervaring! We vertrekken meestal in groep voor een opwarmingsspel- en een stretching. Nadien fietsen we in 5 niveaugroepen (1/groen, 2/blauw, 3/oranje, 4/rood,  5/zwart) verder tot aan dé MTB-places to be! 

 • Mee te brengen

  mountainbike en fietshelm (verplicht)
  fietskledij of gemakkelijke sportkledij (regenjas indien nodig)
  reserve binnenband
  drinkbus + koek

 • Inhoud

  De focus ligt voor 80% op techniek en voor 20% op uithouding = 100% FUN

  We werken rond verschillende thema's:
  schakelen/remmen
  balanceren/evenwicht
  bochten/carving en haarspeldbochten
  afdalen en klimmen
  single tracks + juiste lijn
  specifieke ondergrond training (diep zand/modder)
  freeride technieken (bunny hop, richels, jumps, drops, ...)
  materiaalkennis (bandenkeuze, bandendruk, fietsonderhoud)

 •  

Inlogmenu

Gebruik bij het aanmaken van een account de naam van de renner. Bij een eerste registratie, zal je pas echt toegang krijgen van zodra wij je account handmatig hebben goedgekeurd. (geef ons even de tijd... )

Kwaliteitslabel

 weblabel GOUD

 weblabel BRONS  KwaliteitslabelGoudkopie Weblabel ZILVER 2018   

 

 

Sponsors

 

 trek logo

Cibel AllNuts Cebon

 

Belfius Fenometaal2    
RoomsG RombautStoop    

 

Greendesign Vanderheyden lowres2  

 

Wil jij je logo hier ook? Word sponsor van onze MTBschool.be en fleur mee onze kledij op.