Vul het e-mailadres in dat bij uw account hoort. Er zal een verificatiecode naar uw e-mailadres worden verzonden. Wanneer u de verificatiecode heeft ontvangen kunt u een nieuw wachtwoord kiezen voor uw account.

Nieuwe leden kunnen zich hier vanaf 15 september om 9u inschrijven. Als er plaatsjes vrij zijn in de 5 groepen worden die opgevuld volgens het principe van de eerste ingeschrevene (datum en tijdstip worden bijgehouden) en krijg je voor 1 oktober het bericht of je al dan niet kan deelnemen aan de testtrainingen begin oktober.

Concept

Wie zijn wij?

Ervaren mountainbikers en competitierenners die staan te trappe(le)n om hun kennis en ervaring door te geven aan jonge, enthousiaste renners. Fun, avontuur, techniek en sportiviteit; daar draait het om!

Onze trainingen lopen het hele jaar door en zijn vanaf oktober 2019 verdeeld over 2 jaarhelften. Een zomer- en winterseizoen met telkens 20 trainingen van 2u op verschillende locaties in het Waasland. .

Bovendien organiseren we in elk seizoen een 2-tal Special Rides: een scary Halloweentocht of een coole Summer Ride met overnachting bij kampvuur, een sessie over fietsonderhoud, een leuke toertocht of we nodigen eens een 'celebrity' gast-lesgever uit.

Inschrijven

Inschrijven kan halfjaarlijks (zomer- of winterseizoen) of meteen voor een volledig jaar.

Inschrijvingen voor WINTERSEIZOEN (okt - maa)

Bestaande leden - vanaf 1 september
(inloggen voor toegang tot inschrijvingsformulier)
Nieuwe leden - vanaf 15 september
(zonder inloggen - inschrijvingsformulier vrij toegankelijk)

Inschrijvingen voor ZOMERSEIZOEN (apr - sep)

Bestaande leden - vanaf 1 maart (inloggen)
Nieuwe leden - vanaf 15 maart (vrij toegankelijk)

Inschrijvingen zijn pas definitief bij betaling van het verschuldigde bedrag. (modaliteiten: zie inschrijvingsformulier)
Bestaande leden die hun plaats willen verzekeren, moeten dus zeker voor de 15e online inschrijven en betalen.

Nieuwe renners kunnen indien gewenst eerst gratis deelnemen aan 2 testtrainingen om te zien of de MTB-microbe toehapt; dat zijn telkens de 2 eerste trainingen van het nieuwe zomer- of winterseizoen (zie kalender voor de juiste data en locaties). 

Voorlopig zijn alle groepen volzet, maar nieuwe renners komen alvast op de wachtlijst volgens het moment van het invullen van het inschrijvingsformulier. We contacteren renners op de wachtlijst zelf voor het begin van het nieuwe seizoen. Als er nog plaats is binnen de groep (groen, blauw, oranje, rood en zwart) kan een nieuwe renner na de testtrainingen ook effectief aansluiten.

Meer info via info@mtbschool.be

Schermafbeelding 2019 02 07 om 22.31.12

Trainers

MTB school trainers2

Hoofdtrainers

Sven Berthels, Yves Moens, Patrice Renard, Jan Van den Eede, Jean-Pierre Wauters, Peter Beck, Steven Claessens.

Hulptrainers

Tim Haemelinck, Petja Van Laere, Owen Valcke, Djeff Verheyden, Dirk De Tender, Niels den Hert, Henk Dupon, Koen De Cocker, Lauri Van den Eede

Inlogmenu

Gebruik bij het aanmaken van een account de naam van de renner. Bij een eerste registratie, zal je pas toegang krijgen van zodra wij je account hebben goedgekeurd. (normaal elke avond of de dag nadien)

Trainingen

 

 • Tijdstip

  Wintertrainingen (okt - maa): woe 14u - 16u
  Zomertrainingen (apr - sep): don 17u15 - 19u15

 • Locaties

  Op verschillende locaties in het Waasland. Enkele vaste locaties zijn: Waasmunster, Hamme, Lokeren, Sint-Gillis-Waas of Bazel,... Tijdens de vakanties mag het al eens wat verder (en spannender) zijn en dan staat bv. domein De Schorre in Boom op de kalender. 

 • Niveaus

  Kinderen van 6 tot en met 16 zijn welkom bij ons; met of zonder ervaring! We vertrekken meestal in groep voor een opwarmingsspel- en een stretching. Nadien fietsen we in 5 niveaugroepen (1/groen, 2/blauw, 3/oranje, 4/rood,  5/zwart) verder tot aan dé MTB-places to be! 

 • Mee te brengen

  mountainbike en fietshelm (verplicht)
  fietskledij of gemakkelijke sportkledij (regenjas indien nodig)
  reserve binnenband
  drinkbus + koek

 • Inhoud

  De focus ligt voor 80% op techniek en voor 20% op uithouding = 100% FUN

  We werken rond verschillende thema's:
  schakelen/remmen
  balanceren/evenwicht
  bochten/carving en haarspeldbochten
  afdalen en klimmen
  single tracks + juiste lijn
  specifieke ondergrond training (diep zand/modder)
  freeride technieken (bunny hop, richels, jumps, drops, ...)
  materiaalkennis (bandenkeuze, bandendruk, fietsonderhoud)

 •  

Clubkledij

Onze clubkledij wordt gemaakt door BIORACER, reeds jaar en dag dé referentie voor kwaliteit binnen de branche.

Zowel leden als niet-leden kunnen onze kledij bestellen. Wij geven 2x per jaar een bestelling door. De volgende bestelling gebeurt in het voorjaar (april) 2019. Je zal hier dan het online bestelformulier kunnen invullen. 

Een nieuw lid krijgt alvast een truitje met korte mouwen cado bij inschrijving. Schrijf je als nieuw lid 4 seizoenen in (meteen of per seizoen) dan krijg je er ook een broekje bovenop. Graag passen en de juiste maten doorgeven a.u.b., want je kan niet afgaan op de maten vermeld door Bioracer.

Kwaliteitslabel

 weblabel GOUD

 weblabel BRONS  KwaliteitslabelGoudkopie Weblabel ZILVER 2018   

 

 

Sponsors


 

 

 

Wil jij je logo hier ook? Word sponsor van onze Mountainbikeschool en fleur mee onze kledij op.