MTBschool.be

powered by TREK

Are you ready for some adventure?

Concept

Wie zijn wij?

Ervaren mountainbikers en competitierenners die staan te trappe(le)n om onze kennis en ervaring door te geven aan jonge, enthousiaste renners. Fun, avontuur, techniek en sportiviteit; daar draait het om!

Onze trainingen lopen het hele jaar door en zijn verdeeld over 4 seizoenen. In elke seizoen zijn er 12 trainingen op verschillende locaties in het Waasland. De 13e week fungeert als reserve-datum. Tijdens de vakanties mag het al eens wat verder en spannender zijn en dan staat bv. domein De Schorre in Boom op de kalender.

Bovendien organiseren we elk seizoen 2 Special Rides: een scary Halloweentocht of een coole Summer Ride met overnachting bij kampvuur, een sessie over fietsonderhoud, een leuke toertocht of we nodigen eens een 'celebrity' gast-lesgever uit.

Je kan op elk moment van het jaar aansluiten. Een nieuwe renner mag ook altijd twee trainingen gratis uitproberen om te zien of de MTB-microbe toehapt.

Trainers

Sven Berthels

Yves Moens

Jan van Den Eede

Clubkledij

Onze clubkledij wordt gemaakt door BIORACER, reeds jaar en dag dé referentie voor kwaliteit binnen de branche.

Zowel leden als niet-leden kunnen onze kledij bestellen. Wij geven 2x per jaar een bestelling door. Dus wil je ook graag in onze MTBschool kledij biken? Download onze bestelbon, vul deze in en mail door naar info@mtbschool.be. Advies nodig omtrent de maten of wat te bestellen? Mail gerust of geef een belletje!

Een nieuw lid krijgt alvast een truitje met korte mouwen cado bij inschrijving. Schrijf je als nieuw lid 4 seizoenen in (meteen of per seizoen) dan krijg je er ook een broekje bovenop. Graag de juiste maten doorgeven a.u.b.

Sportkamp Herfstvakantie 2017

Flyer MTBschool sportkamp met sponors

Onder begeleiding van ervaren mountainbikers een bunny hop onder de knie krijgen, de juiste lijn in een single track nemen en nadien een snake bite repareren!
80% techniek en 20% uithouding = 100% FUN

Locatie: sporthal Hoogendonck, 9250 Waasmunster
Periode: herfstvakantie (30/10 - 3/11)
Leeftijd: 8 - 14 jaar
Uren: 9u - 16u
Prijs: 130€
Inhoud: MTB-techniek, stretching, stabilisatie, trainingsleer, fietstechniek, voeding, kledij. Eigen mtb + fietshelm noodzakelijk

Plaatsen beperkt tot 20 renners

HIER INSCHRIJVEN!

• Tijdstip

Wintertrainingen (jan, feb, maa): woe 14u - 16u
    Lentetrainingen (apr, mei, jun): don 17u15 - 19u15
    Zomertrainingen (jul, aug, sep): don 17u15 - 19u15
    Herfsttrainingen (okt, nov, dec): woe 14u - 16u

• Locaties

Op verschillende locaties in het Waasland. Enkele vaste locaties zijn: Waasmunster, Hamme, Lokeren, Haasdonk, Bazel of Tielrode. Tijdens de vakanties mag het al eens wat verder (en spannender) zijn en dan staat bv. domein De Schorre in Boom op de kalender.

• Niveaus

Kinderen van 6 tot en met 16 zijn welkom bij ons; met of zonder ervaring! We vertrekken meestal in groep voor een opwarmingsspel- en een stretching. Nadien fietsen we in 4 niveaugroepen (1/groen, 2/blauw, 3/rood,  4/zwart) verder tot aan dé MTB-places to be!

• Mee te brengen

mountainbike en fietshelm (verplicht)
    fietskledij of gemakkelijke sportkledij (regenjas indien nodig)
    reserve binnenband
    drinkbus + koek

• Inhoud

De focus ligt voor 80% op techniek en voor 20% op uithouding = 100% FUN

We werken rond verschillende thema's:
    schakelen/remmen
    balanceren/evenwicht
    bochten/carving en haarspeldbochten
    afdalen en klimmen
    single tracks + juiste lijn
    specifieke ondergrond training (diep zand/modder)
    freeride technieken (bunny hop, richels, jumps, drops, ...)
    materiaalkennis (bandenkeuze, bandendruk, fietsonderhoud)

Kwaliteitslabel

KwaliteitslabelGoudkopie

Opleidingen Wielerschool

We zijn een erkend trainingscentrum van de Vlaamse Wielerschool.

Jeugdrenners (miniemen en aspiranten) kunnen bij ons het hele jaar door terecht voor de verplichte opleiding tot het bekomen van het wielerboekje en de wielerlicentie.

Inschrijven en deelnemen kan dus het hele jaar door. Je vult hiervoor het on-line inschrijvingsformulier op onze site in en stuurt ons een mailtje op info@mtbschool.be.
Je vindt alle data en locaties van de opleidingen/trainingen terug op onze kalender.

Sponsors

Wil jij je logo hier ook? Word sponsor van onze Mountainbikeschool en fleur mee onze kledij op.

Contacteer ons

Wil je graag meer info? Andere vragen? Mail ons en we contacteren je zo snel mogelijk terug.

contact us