MTBschool.be

powered by TREK
 
 

Are you ready for some adventure?

Lees meer

Wie zijn wij?

Ervaren mountainbikers en competitierenners die staan te trappe(le)n om hun kennis en ervaring door te geven aan jonge, enthousiaste renners.
Recreanten of competitierenners, bij ons is iedereen welkom. Fun, avontuur, techniek en sportiviteit; daar draait het om!

Onze trainingen lopen het hele jaar door en zijn vanaf oktober 2019 verdeeld over 2 jaarhelften. Een zomer- en winterseizoen met telkens 20 trainingen van 2u op verschillende locaties in het Waasland. .

Bovendien organiseren we in elk seizoen een 2-tal Special Rides: een scary Halloweentocht of een coole Summer Ride met overnachting bij kampvuur, een sessie over fietsonderhoud, een leuke toertocht of we nodigen eens een 'celebrity' gast-lesgever uit.

 Sportkamp klein

Onder begeleiding van ervaren mountainbikers een bunny hop onder de knie krijgen, de juiste lijn in een single track nemen en nadien een snake bite repareren! 80% techniek en 20% uithouding = 100% FUN Maar ook advies op maat over de juiste kledij, fietspositie, voeding en lichaamsverzorging.

Er is geen specifieke vereiste wat betreft MTB-vaardigheid om deel te nemen. IEDEREEN WELKOM, ook niet-leden kunnen zich dus gerust inschrijven voor dit sportkamp. 

Periodes:


HERFSTKAMP: ma 30 oktober - vr 3 november 2023 -->

Locatie: Vrije Basisschool Sint-Fransiscus, Kerkstraat 10, 9250 Waasmunster
Leeftijd: 8 - 12 jaar
Uren: 9u - 16u (geen overnachting)
Prijs: €150
Inhoud: MTB-techniek, MTB tochten (in spelvorm), stretching, stabilisatie, trainingsleer, fietstechniek- en onderhoud, zelf een energiereep of sportdrank maken, welke kledij draag ik bij welke omstandigheden, bosspel, zoektocht,  andere groepsspelen, ...

Eigen MTB + fietshelm noodzakelijk
Lunchpakket meebrengen
Fietsen kunnen ter plaatse blijven gedurende de week.
Plaatsen beperkt tot 40 renners. Bij inschrijving (plaats pas verzekerd bij betaling) krijg je een tweetal weken op voorhand een volledige weekplanning doorgemaild.

 

 

Zowel leden als sympathisanten kunnen onze kledij bestellen. Wij geven 2x per jaar een bestelling door; telkens net voor de start van een nieuw seizoen.

Nieuwe bestellingen worden doorgegeven in april / oktober via een online formulier.

Een nieuw lid krijgt alvast een truitje met korte mouwen, een korte broek en een buff gratis bij inschrijving. Graag passen en de juiste maten doorgeven a.u.b., want je kan niet zomaar afgaan op de maten vermeld door de fabrikanten. Bovendien nemen we geen kledij terug en hebben we dus ook geen stock

Schermafbeelding 2019 09 27 om 23.43.43 Schermafbeelding 2019 09 27 om 23.40.49
Schermafbeelding 2019 09 27 om 23.41.13 Schermafbeelding 2019 09 27 om 23.41.30

 

 • Tijdstip

  Wintertrainingen (okt - maa): woe 14u - 16u
  Zomertrainingen (apr - sep): don 17u15 - 19u15

 • Locaties

  Op verschillende locaties in het Waasland. Enkele vaste locaties zijn: Waasmunster, Hamme, Lokeren, Sint-Gillis-Waas of Bazel,... Tijdens de vakanties mag het al eens wat verder (en spannender) zijn en dan staat bv. domein De Schorre in Boom op de kalender. 

 • Niveaus

  Kinderen van 6 tot en met 16 zijn welkom bij ons; met of zonder ervaring! We vertrekken meestal in groep voor een opwarmingsspel- en een stretching. Nadien fietsen we in 5 niveaugroepen (1/groen, 2/blauw, 3/oranje, 4/rood,  5/zwart) verder tot aan dé MTB-places to be! 

 • Mee te brengen

  mountainbike en fietshelm (verplicht)
  fietskledij of gemakkelijke sportkledij (regenjas indien nodig)
  reserve binnenband
  drinkbus + koek

 • Inhoud

  De focus ligt voor 80% op techniek en voor 20% op uithouding = 100% FUN

  We werken rond verschillende thema's:
  schakelen/remmen
  balanceren/evenwicht
  bochten/carving en haarspeldbochten
  afdalen en klimmen
  single tracks + juiste lijn
  specifieke ondergrond training (diep zand/modder)
  freeride technieken (bunny hop, richels, jumps, drops, ...)
  materiaalkennis (bandenkeuze, bandendruk, fietsonderhoud)

 •  

Hoofdtrainers

Sven Berthels, Yves Moens, Peter Beck, Steven Claessens, Patrice Renard, Ann Middernacht, Koen De Kocker, Kris Truyman en Liliane De Staebel.

Hulptrainers

Marijke Baert, Dieter De Craene, Kurt De Laet, Geert Pöpsel, Nadine Rombaut, Marc Salens, Chris Taelman, Koen Van Broeck, André Van Erdeghem, Bjorn Van Dooren, Petja Van Laere, Kobe en Renaat Van Ginderachter en nog andere sporadisch helpende handen.

 zilver label 2022

weblabel GOUD 200108_WEBLABELS_2020_BRONS.jpg weblabel GOUD  
 weblabel BRONS  KwaliteitslabelGoudkopie Weblabel ZILVER 2018   

 

 

 

 trek logo

Cibel AllNuts Cebon

 

Belfius Fenometaal2    
Cedalion RombautStoop    

 

       

 

Wil jij je logo hier ook? Word sponsor van onze MTBschool.be en fleur mee onze kledij op.